PDF Creator
 
Met dit GRATIS handig tooltje maakt u in een handomdraai van ELK document een pdf bestand aan welke u weer met Acrobat reader kunt lezen.
 
Dit programmatje maakt een extra  virtuele printer aan op uw pc en kunt u dan terug vinden op uw pc in de rubriek printers onder de naam pdf printer.
het print niks, maar maakt alleen een pdf creator printer aan, waarmee pdf bestanden gemaakt kunnen worden.
 
Download HIER PDF CREATOR  (minder als 1mb groot) unzip en installeer het (dubbel klik op PDF CREATOR SETUP).
 
In het tweede schermpje wat u krijgt zorgt u dat u ALLES uitvinkt (anders krijg je een hoop rommel geïnstalleerd)
 
Als u nu een document of afbeelding zoals bladmuziek naar een pdf om wilt zetten, gebruikt u gewoon in Windows "afdrukken"
 
selecteer nu ipv uw eigen printer de PDF CREATOR  geef daarna de naam op hoe u het pdf bestand wilt noemen en waar u het wilt opslaan op de pc.
 
Heeft u meerdere  pagina's documenten of bladmuziek  selecteert u deze eerst en kies dan op "afdrukken"
om de juiste volgorde te krijgen moet u eventjes goed opletten dat u alles goed instelt, maar eenmaal een paar keer gedaan is dit een fluitje van een cent.
 
 
Wilt u veel pdf bestanden gaan maken van uw documenten of bladmuziek kunt u ook de standaard printer wijzigen in de pdf creator zie hieronder.

 
 
 

Ga in uw Windows naar "apparaten en printers" 

Als u veel pdf bestanden gaat maken kunt u de PDF Creator printer instellen als standaard printer anders laat u gewoon uw eigen printer als standaard staan. (zie groene vinkje = standaard printer). klik op de printer die u standaard wilt instellen, dan rechtermuisknop en kies dan "als standaard printer instellen"
Vergeet niet na uw werk de standaard printer weer te veranderen anders kunt u geen gebruik maken van uw echte printer!


Zo maak ik van al mijn bladmuziek een handig pdf bestand welke u gewoon met acrobat reader op uw pc of tablet kunt lezen.
 
Veel succes...